Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сандвич с яйце на тиган

Сандвич с яйце на тиган

Сандвич с яйце на тиган
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Сервира се топъл сандвич с яйце на тиган и се хапва с много голямо желание."

Необходими Продукти

  • хляб - 1 бр. филия тостерен
  • яйца - 1 бр.
  • шунка - 1 с.л. на кубчета
  • кашкавал - 1 с.л. на кубчета
  • сирене - 1 с.л. натрошено
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От филийката хляб се изрязва квадрат, така че да останат само външните краища. Получава се нещо като рамка и изрязана вътрешност - квадрат.

Рамката с слага в тиган с малко олио и се запържва. По средата се чуква едно яйце.

Яйцето се разбърква леко, изчаква се да се забули и в него се слага нарязаните шунка, кашкавал и натрошено сирене.

Отново се разбърква внимателно. Сандвичът се готви, докато се стегне яйцето.

Слага се изрязаната вътрешна част на филията.

Притиска се леко и сандвичът се обръща да се запържи и от другата страна. Сервира се топъл сандвич с яйце на тиган и се хапва с много голямо желание.

А сега вижте и тези вкусни идеи за клуб-сандвич, както и нашите любими предложения за принцеси с яйца и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: