Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ориз с яйце и спанак на тиган

Ориз с яйце и спанак на тиган

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Ориз с яйце и спанак на тиган
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • солна - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • спанак - 500 г, бланширан и нарязан
  • праз лук - 1/2 пръчка
  • морков - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се сипва малко олио и се чукват яйцата и се разбъркват от време на време, след което се махат.

В тигана се сипва отново малко олио и се пържат нарязаните моркови и праз, до омекване, прибавя се спанакът и свареният ориз, накрая - яйцата и се разбърква около минута и се отстранява от котлона.

Може да се овкуси със соев сос по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: