Начин на приготвяне
Подберете сочни череши, защото това е важно, ако искате сладкишът ви да се получи сочен. Изчистете ги от костилките.
Разбъркайте хубаво заедно гриса, захарта, брашното, бакпулвера и индийското орехче. Тази смес разделете 3 части и сипете първата на дъното на формата ви за печене /по-малка/.
Отгоре сипете 1/2 от черешите, следва втора част от грисовата смес, пак череши, по желание напръскайте с малко черешов ликьор, вишновка, ром или коняк и покрийте с последната част.
Лекичко с помощта на лъжица или ръце притиснете сладкиша, за да може черешите да си пуснат сок и сладкишът да се спои.
Разтопете маслото и залейте равномерно сладкиша.
Сложете да се изпече в загряна на 180 градуса фурна за около 20-25 мин.
Сладкишът с с череши и грис поднесете напълно охладен, като може да поръсите с малко пудра захар.
Коментари