Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с козунак във форма за кекс

Крем карамел с козунак във форма за кекс

редакция:
Крем карамел с козунак във форма за кекс
Снимка: Потребител#338995
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Готовият крем карамел с козунак във форма за кекс изчакваме да изстине и обръщаме в поднос. Получава се много вкусно, всеки ще го хареса!"

Необходими Продукти

  • козунак - около 1/2
  • захар - 1/2 ч.ч. (за карамелизиране)
  • прясно мялко - 1 л
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 1 ч.ч.(за сместа)
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизираме захарта. Карамелизирането се започва на силен котлон без бъркане не захарта.

След няколко минути захарта ще почне да пуши, тогава намалете котлона и само разклатете съда малко и пак оставете и така, докато се втечни цялата захар.

След това изливаме карамелизираната захар във формата и нареждаме начупения стар козунак (може и нарязан на филиики).

Слагаме на котлона прясното мляко със захарта леко да се затопли.

През това време разбиваме яйцата в отделен съд.

Когато млякото се затопли, го прибавяме към яйцата. Добавяме ванилийките и разбъркваме.

Готовата смес прецеждаме през сито (за брашно), за да премахнем излишната пяна, за да се избегнат шупли.

С готовата смес заливаме козунака и слагаме на водна баня да се пече крем карамелът на 180°C на предварително загрята фурна за около 1 час.

Готовият крем карамел с козунак във форма за кекс изчакваме да изстине и го обръщаме в поднос. Получава се много вкусно, всеки ще го хареса!

Вижте също как да си направите торта от стар козунак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: