Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Козуначен Сладкиш»Крем карамел с козунак във форма за кекс

Крем карамел с козунак във форма за кекс

Крем карамел с козунак във форма за кекс
Снимка: Потребител#338995
1 / 2
17/05/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Готовият крем карамел с козунак във форма за кекс изчакваме да изстине и обръщаме в поднос. Получава се много вкусно, всеки ще го хареса!"

Необходими Продукти

  • козунак - около 1/2
  • захар - 1/2 ч.ч. (за карамелизиране)
  • прясно мялко - 1 л
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 1 ч.ч.(за сместа)
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизираме захарта. Карамелизирането се започва на силен котлон без бъркане не захарта.

След няколко минути захарта ще почне да пуши, тогава намалете котлона и само разклатете съда малко и пак оставете и така, докато се втечни цялата захар.

След това изливаме карамелизираната захар във формата и нареждаме начупения стар козунак (може и нарязан на филиики).

Слагаме на котлона прясното мляко със захарта леко да се затопли.

През това време разбиваме яйцата в отделен съд.

Когато млякото се затопли, го прибавяме към яйцата. Добавяме ванилийките и разбъркваме.

Готовата смес прецеждаме през сито (за брашно), за да премахнем излишната пяна, за да се избегнат шупли.

С готовата смес заливаме козунака и слагаме на водна баня да се пече крем карамелът на 180°C на предварително загрята фурна за около 1 час.

Готовият крем карамел с козунак във форма за кекс изчакваме да изстине и го обръщаме в поднос. Получава се много вкусно, всеки ще го хареса!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: