Начин на приготвяне
Всички продукти за този бързи сладкиш с ябълки и масло трябва да са на стайна температура. Нарязвате маслото на кубчета и го разбивате заедно със захарта добре за около 3-4 минути с миксер или тел за разбиване. Добавяте ванилиите, канелата и яйцата едно по едно.
Пресявате брашното заедно с бакпулвера и при непрекъснато бъркане разбивате, като добавяте малко по малко от сместа към сместа с яйцата. Изсипвате сместа в тава или форма за печене.
Измивате, почиствате и обелвате ябълките за печивото. Нарязвате ги на кубчета и ги разпределяте равномерно върху тестото.
Печете бързия ябълков сладкиш в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, докато сладкишът придобие златист загар.
Вижте също и идеи за ябълкови сладкиши за нула време. Вижте също как да си направите любимия сладкиш с ябълки и бисквити или традиционния ябълков пай.