Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Старонемски сладкиш с ябълки

Старонемски сладкиш с ябълки

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Старонемски сладкиш с ябълки
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
26/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Всяко парче старонемски сладкиш с ябълки се сервира полято с горещ ванилов сос."

Необходими Продукти

  • краве масло - 2/3 ч.ч.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 3 бр.
  • за ваниловия сос
  • нишесте - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр. есенция
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и яйцата трябва да са на стайна температура. Брашното се пресява. Ябълките се измиват. В купата на миксера се слагат омекналото масло и кафявата захар. Разбиват се. Яйцата се добавят едно по едно и се разбива непрекъснато.

Добавят се бакпулвера и канелата. Брашното се добавя постепенно, като сместа се разбърква непрекъснато. Подготвя се тавичка намазана с масло. Сместа се изсипва в нея.

Ябълките се почистват от семките и се нарязват на полумесеци. Нареждат се, като леко се застъпват. Ябълковият сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до готовност на тестото за немския сладкиш.

За ваниловия сос сухите съставки - нишесте, захар и ванилия се смесват в малка тенджера. Разбъркват се. Постепенно при непрекъснато бъркане се добавя прясното мляко.

Жълтъците се разбиват и се добавят отново при непрекъснато разбъркване. Тенджрата се слага на котлона на ниска температура и се бърка непрекъснато до завиране на соса.

Когато се сгъсти, се отстранява от котлона.

Всяко парче старонемски сладкиш с ябълки се сервира полято с горещ ванилов сос.

Опитайте и вие този плодов сладкиш, вдъхновен от немската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: