Начин на приготвяне
Таханът може да бъде всякакъв вид, фъстъчен, лешников, сусамов тахан. Може и да се смесят два вида тахан.
Поставят се в дълбока купа тахан, топла вода, захар, бакпулвер и се разбъркват. Не се добавя мазнина на този етап, защото таханът е с достатъчно мазнина.
След като се смесят добре съставите, се прибавят овесените ядки и брашното. Бърка се с лъжица.
Тестото се събира на топка и се добавят две лъжици олио, така тестото не лепне.
Оформят се топчета с големината на орех и се подреждат курабийките върху хартия за печене в тавата на фурната.
Печем постните сладки на 180 °C до готовност, приблизително около 15 мин. Но зависи от фурната, наблюдаваме ги.
Готовите курабийки поръсваме с пудра захар по желание.
Чудесни постни курабийки с тахан, подходящи за пости и веган режим на хранене!
Вижте още от любимите лимонови курабийки, както и вижте как се прави перфектно тесто за курабийки.