Постни курабийки с плънка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Постни курабийки с плънка
Снимка: Мария Симова
1 / 4
16/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
36
"Постите, но не се отказвайте от курабийките - опитайте тези- хем с плънка, хем без никакви животински продукти"

Необходими Продукти

  • олио - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • портокал кората - 1 бр. настъргана
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете олиото, захарта, виното и настърганата на ситно портокалова кора, разбъркайте за кратко до еднородна смес.

Отделно смесете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте, добавете ги към течната смес и замесете меко тесто, ако е нужно, добавете малко брашно за доомесване.

От тестото късайте топчета колкото орех, направете ги на питка/[курабийка] и поставете плънката в средата, оформете отново на топчета.

Подредете топчетата в тава (аз ползвах тази от фурната), постлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Поставете тавата в предварително нагрята на 200 °C фурна и печете за около 30 минути до златист загар.

Горещите постни сладки оваляйте обилно в пудра захар, смесена с пакетче ванилия на прах.

Плънката на постни курабийки може да е от локум, конфитюр, тахан или шоколадов кувертюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Пламена Иванова Екимова
Пламена Иванова Екимова
Ззравейте! Исках да гласувам за Вашата рецепта с 5 звезди, но нещо без да искам натиснах и неправилно ми отбеляза 1 звезда. Незнам как бих могла да го поправя?
17.03.2019 12:00
2
Покажи всички подкоментари
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Мария, здравей! Не го приемай като заяждане, но къде в рецептата са описани продуктите за плънката?
16.03.2019 13:25
1
1
Покажи всички подкоментари