Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Чатни с тиква и канела

Чатни с тиква и канела

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Чатни с тиква и канела1 / 2
11/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • сол - 1 с.л.
  • портокали - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • джинджифил - 2 см
  • чили сос - 1 ч.л.
  • захар - 100 г
  • канела - 1 пръчица
  • оцет - 120 мл
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и се реже на кубчета. Поръсва се със сол и се оставя в хладилника за 4 часа. Измива се от солта и се слага заедно с маслото в тиган с дебело дъно. Задушава се на бавен огън.

Портокалът се обелва и се реже на парченца. Лимонът се обелва, реже се на парченца и се смесва с портокала. Лютата чушка се нарязва на ситно, джинджифилът се настъргва. Портокалът, лимонът, лютата чушка, джинджифилът и канелата се добавят към тиквата.

Добавят се захарта и оцетът. Сместа се кипва и се задушава 45 минути на бавен огън. Сваля се от котлона, леко се охлажда, канелата се изважда, а сместа се пасира и се добавя чили сосът.

Слага се в буркан и може да се съхранява 2 месеца в хладилника. Поднася се към сварен ориз, ястия от пиле или риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: