Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Деликатесна тиква с канела

Деликатесна тиква с канела

Деликатесна тиква с канела
Снимка: Jivka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Насладете се на есенните дарове с тази печена тиква с канела! Тя е много полезна особено за хора, които имат проблеми с чревната флора"

Необходими Продукти

  • тиква - 800 г
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата от семки и вътрешности, без да отделяте кората.

Смесете кафявата захар и канелата.

Поръсете обилно тиквата и я оставете за около 30 минути, за да си поеме от сладостта.

Сложете тиквата в тава за печене, добавете чаена чаша вода.

Изпечете тиквата в загрята фурна до 200 градуса.

Деликатесната тиква с канела е готова, когато придобие златист загар.

Готова е за консумация, когато се охлади.

Много е полезна, особено за хора, които имат проблеми с чревната флора.

Да ви е сладко! Насладете се на есенните дарове!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Jivka
Jivka
Много вкусно!
18.01.2023 19:18