Начин на приготвяне
Започнете с подготовка на шафрана. В малко количество мляко оставете шафрана да се отпусне за 10 минути.
В отделна купа разбъркате захарта с яйцата, докато се усвои напълно и се получи хомогенна смес.
Постепенно добавяйте брашното, след това прясното мляко, ванилия, сол и 1 сушена лъжица зехтин. Добавете и разтворения в мляко шафран.
Разбъркате отново, за да се получи финалната палачинкова смес. Ако е твърде гъста, регулирайте гъстотата с добавяне допълнително количество от прясното мляко.
Загрейте еър фрайъра на 175 градуса. Намажете дъното на тавичката му с малко зехтин.
Поставете от палачинковата смес количество колкото да покрие дъното.
Печете по пет минути от всяка страна мини палачинките. Ако е нужно увеличете градусите на еър фрайъра или времето за печене.
С малко повече търпение ще получите съвършените палачинки в еър фрайър, подходящи за малки и големи лакомници!
Вижте също как се чисти еър фрайър.