Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват, почистват от дръжките и се нарязват на ленти с дебелина 1 см.
Слагат се в купа, заливат се с олиото и се разбъркват много добре.
Пекат се в грил-тиган или на скара от двете страни.
Печените чушки за пекат на грил-тигана или скарата за 30 секунди от двете страни.
Изпечените тиквички се нарязват на дребно и се слагат в купа.
Изпечените чушки се почистват от дръжките и семките, след което се нарязват на дребно и се прибавят в купата с тиквичките.
Прибавя се зехтинът, брашното от чесън, хималайската сол, сушеният риган и босилек.
Разбърква се много добре и се оставя за 30 мин, за да се овкусят зеленчуците.
Доматите се измиват, обелват и нарязват на кръгчета.
Зелената салата се измива и нарязва.
В чиния, в която ще се сервира, се нареждат кръгчетата домати.
Отгоре се слага върху всеки домат от тиквичките с чушките.
Най-накрая се нарежда нарязаната зелена салата, която не се овкусява предварително.
След като се сервира веган салата Пловдив, зелената салата се овкусява с дресинга от зехтина, лимоновия сок и хималайската сол.
Вижте също как да направите веган майонеза от ядки, с която може да гарнирате салатите си, както и кои са протеиновите източници във веганската диета.