Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Топла салата със свинско, зеленчуци и дресинг по китайски

Топла салата със свинско, зеленчуци и дресинг по китайски

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Топла салата със свинско, зеленчуци и дресинг по китайски
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Салата със свинско ли чухме? Бройте ни и нас сред гостите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • чушки - 400 г червени
  • моркови - 200 г
  • лук - 200 г кромид
  • соев сос - 20 г
  • бяло вино - 100 мл
  • белтъци - 4 бр.
  • целина - 50 г
  • дафинов лист - 2 листа
  • нишесте - 50 г
  • олио - 70 мл растително
  • черен пипер - 2 г на зърна
  • пресен лук - 3 стръка / зелената им част/
  • сол - 10 г
  • За дресинга
  • бульон - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • риган - 2 ч.л. сух
  • захар - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите почиствам и нарязвам на колелца. В подходящ съд поставям един морков, една глава лук, кервиза, дафиновите листа, черния пипер, заливам с кипяща вода да се варят. След като морковът се свари посолявам.

Месото нарязвам на парчета, поставям го в охладения бульон от моркова и подправките. Така престоява 1 час. Като се отцедят добре ги овалвам в смес от нишестето и белтъците.

Пържат се леко в нагорещена мазнина. Изваждаме месото с решетъчна лъжица и в същата мазнина задушавам нарязаните на ивици чушки, моркови и лука, нарязан на четвъртинки. След като се задушат връщаме към тях месото.

Добавям соевия сос, виното и две щипки захар. Захлупвам съда и задушавам, докато се обвари месото и остане само на мазнина. Изваждам свинското и зеленчуците в салатиера.

За дресинга подготвяме блендер, в който поставяме обварения в бульона лук, 4 с.л. от готовия бульон и останалите гореописани продукти. Пасираме до гладкост.

Заливаме топлата салата с дресинга и поръсваме със ситно нарязаният зелен лук.

Тази рецепта от китайската кухня чудесно минава и като топло предястие, а защо не и като лека вечеря, поднесена с чаша изстудено Мерло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: