Торта Рафаело за ценители

Торта Рафаело за ценители
Снимка: Ясмина Атанасова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Нежна, вкусна и ефирна торта Рафаело за ценители - една хапва и си в рая!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 200 г
  • масло - 100 г
  • кокосови стърготини - 30 г
  • За крема
  • кондензирано мляко - 400 мл
  • кокосови стърготини - 200 г
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 60 г
  • ванилия - 1 бр.
  • За ганаша
  • бял шоколад - 200 г
  • сметана - 100 мл
  • кокосови стърготини - за поръсване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим тази торта Рафаело за ценители разтопяваме маслото и го слагаме в купата с фино смлените бисквити и кокосовите стърготини. Разбъркваме добре с помощта на шпатула. Изсипваме смлените бисквити в 20 см. форма за торта и притискаме с чаша, за да се получи стегнат блат.

Слагаме да се охлади и да стегне в хладилника, докато си приготвяме крема. Захващаме се с приготвянето на крема, като разбиваме мекото масло с кондензираното мляко, а след това прибавяме кокосовите стърготини и разбъркваме добре.

Изсипваме крема във върху блата от бисквити и го разнасяме равномерно. Прибираме в хладилника формата, докато приготвим и ганаша.

Ганаша правим, като загреем сметната и към нея прибавим начупеният бял шоколад. Разбъркваме до разтапянето на шоколада. След това махаме съда от котлона и го оставяме да се охлади за 5 минути. Накрая изсипваме върху крема и заравняваме добре. Оставяме кокосовата торта да стегне в хладилника за няколко часа или най - добре за едно денонощие и сервираме. Отгоре може да я поръсите с кокосови стърготини или да я поръсите със смлени бадеми.

Вижте също за какво е полезно кокосовото брашно и как се чисти кокосов орех.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: