Начин на приготвяне
За да приготвим тази торта Рафаело за ценители разтопяваме маслото и го слагаме в купата с фино смлените бисквити и кокосовите стърготини. Разбъркваме добре с помощта на шпатула. Изсипваме смлените бисквити в 20 см. форма за торта и притискаме с чаша, за да се получи стегнат блат.
Слагаме да се охлади и да стегне в хладилника, докато си приготвяме крема. Захващаме се с приготвянето на крема, като разбиваме мекото масло с кондензираното мляко, а след това прибавяме кокосовите стърготини и разбъркваме добре.
Изсипваме крема във върху блата от бисквити и го разнасяме равномерно. Прибираме в хладилника формата, докато приготвим и ганаша.
Ганаша правим, като загреем сметната и към нея прибавим начупеният бял шоколад. Разбъркваме до разтапянето на шоколада. След това махаме съда от котлона и го оставяме да се охлади за 5 минути. Накрая изсипваме върху крема и заравняваме добре. Оставяме кокосовата торта да стегне в хладилника за няколко часа или най - добре за едно денонощие и сервираме. Отгоре може да я поръсите с кокосови стърготини или да я поръсите със смлени бадеми.
Вижте също за какво е полезно кокосовото брашно и как се чисти кокосов орех.