Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците на сняг, а след това разбиваме жълтъците със захарта до пълно разтваряне на захарта. Внимателно разбъркваме двете смеси като внимаваме да запазим обема на белтъците с помощта на дървена лопатка.
Постепенно прибавяме на порции и брашното в сместа като продължаваме да разбъркваме до получаването на хубава еднородна смес. Разпределяме в две предварително намазани, застлани с хартия за печене тавички с диаметър около 25 см. Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса до готовност.
През това време започваме с приготвянето на крема. Разбиваме мекото масло с кондензираното мляко, а след това прибавяме кокосовите стърготини.
Оставяме крема за 15 минути в хладилника докато стегне леко и е лесен за нанасяне върху тортата. Готовите блатове изваждаме от фурната и оставяме да се охладят напълно, след това ги разрязваме напречно с помощта на конец или остър нож, получавайки четири тънки равномерни блата.
Сглобяването на тортата започва с напояването на единия блат със затоплено прясно мляко. Аз добавям и сиропа от консерва ананас за по-хубав тропически вкус. След това разпределяме от крема. Разпредете всички съставки така докрай като запазите малка част от крема, която да смесите с разбитата сметана.
С тази по-лека и пухкава глазура намазваме отгоре тортата накрая и отстрани и след това я поръсваме с още кокосови стърготини. Украсяваме с бонбоните Рафаело и оставяме в хладилника за около 30 минути, след което тортата е готова за сервиране!
Коментари