Начин на приготвяне
Една вкусна и много любима тортичка - бисквитена торта Рафаело.
Започваме с крема, защото трябва да се охладят някой от съставките.
Разтапя се на водна баня масло, след това се охлажда. Пак на водна баня разтапяме шоколадите и ги охлаждаме.
В купа разбиваме сметаната и към нея добавяме охладените масло и шоколада.
Разбърква се внимателно, добавяме заквасена сметана и стърготини, отделяме малко за декорация.
В купичка слагаме прясно мляко и ром.
Във форма за торта слагаме малко на дъното от крема.
Потапят се бисквитките в мляко и ги нареждаме, след това от крема, и така докато всички съставки свършат.
Завършва се с кокосов крем и поръсваме отгоре със стърготини тортата Рафаело.