Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Доматена супа»Доматена супа със скумрия и пресен лук

Доматена супа със скумрия и пресен лук

Доматена супа със скумрия и пресен лук
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако искате пълноценно хранене, тази доматена супа със скумрия и пресен лук трябва да е част от менюто ви."

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • домати - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • пресен лук - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л. сишена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете главата лук и чесъна на ситно.

Пресният лук нарежете на тънки ивици, като отделите зелената част за по-късно.

В голяма тенджера загрейте мазнината. Задушете лука и бялата част на пресния лук за около 3–4 минути до омекване.

Добавете чесъна и гответе още 1 минута.

Обелете и нарежете доматите. Пасирайте ги до хомогенност.

Сипете пасираните домати и разбъркайте добре.

Добавете захарта, чубрицата или ригана, сол и черен пипер.

Гответе на среден огън около 10 минути, като разбърквате от време на време.

Добавете бульона.

Оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри още 10 минути.

Подгответе скумрията. Почистете и нарежете на кръгчета. Подредете в тава върху хартия за печене и печете при 170 °C до готовност.

Внимателно извадете скумрията. Добавете я към доматената супа.

Гответе още 5 минути на слаб огън, без да разбърквате много, за да не се разпадне рибата.

Прибавете зелената част на пресния лук.

По желание поръсете с пресен магданоз и още малко черен пипер при сервиране.

За по-нежен вкус пасирайте супата, преди да добавите рибата.

Поднесете доматена супа със скумрия и пресен лук, докато е топла.

Вижте още могат ли да се замразят домати, както и кои са най-сладките сортове домати, за да може супата ви винаги да е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: