Начин на приготвяне
Размразяваме и запържваме готовото шкембе в масло. Взимаме млякото и го смесваме с брашното, жълтъците и солта и разбъркваме до хомогенна смес.
След това заливаме запърженото вече шкембе с млечната смес и на много ниска температура, като непрекъснато го бъркаме довеждаме до кипене. Продължаваме да бъркаме още 1-2 мин. и сваляме от котлона.
Приготвяме си запръжката. В още 30 г запържено масло добавяме червен пипер и при сервиране заливаме шкембето с 1-2 с.л. от запръжката.
Сервираме с чесън в оцет и лют червен пипер нашата шкембе чорба с готово шкембе.
Ако обичаш шкембе чорба, опитай и другите ни рецепти за класическа шкембе чорба или тази телешка шкембе чорба.
Коментари