Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Класически бургер

Класически бургер

SotiroffSotiroff
Новак
127518
Класически бургер
Снимка: Sotiroff
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Има защо толкова да го хвалят този класически бургер"

Необходими Продукти

  • кайма - свинско:телешко: 60:40
  • айсберг - 1 бр.
  • домат - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • майонеза - 1 кутийка
  • сол
  • пипер
  • кимион
  • питки за бургер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в дълбок съд и овкусете с подправките.

След като сте готови, оформете достатъчно големи топки и разстелете, така че да се получат една идея по-големи от питките за бургери. Това се прави заради факта, че месото се свива при изпичане.

Намазнете предварително загрят тиган с незалепващо покритие и сложете месото. За предпочитане е месото да бъде изпечено до средна степен, но това зависи изцяло от вашия вкус.

Междувременно нарежете домата, айсберга и лука на ивици.

Когато месото е готово, извадете в отделен съд. В загретия тиган може лукът да бъде запържен до омекване. Извадете го в отделен съд отново.

След като сте готови, в тигана сложете съвсем малко мазнина и поставете разрязаните питки за бургер с вътрешността надолу до получаване на лек загар.

Извадете питката и намажете с майонеза. Поставете запържения лук върху майонезата, след това айсберга, домат, кюфтето, излейте чедър сос и завършвате с горната част на питката за бургери.

За стабилност може да прободете с дървен шиш центъра на бургера.

Рецептата за чедър соса може да намерите в профила ми.

Нека ви е вкусно с този класически бургер

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: