Начин на приготвяне
Сложете каймата в дълбок съд и овкусете с подправките.
След като сте готови, оформете достатъчно големи топки и разстелете, така че да се получат една идея по-големи от питките за бургери. Това се прави заради факта, че месото се свива при изпичане.
Намазнете предварително загрят тиган с незалепващо покритие и сложете месото. За предпочитане е месото да бъде изпечено до средна степен, но това зависи изцяло от вашия вкус.
Междувременно нарежете домата, айсберга и лука на ивици.
Когато месото е готово, извадете в отделен съд. В загретия тиган може лукът да бъде запържен до омекване. Извадете го в отделен съд отново.
След като сте готови, в тигана сложете съвсем малко мазнина и поставете разрязаните питки за бургер с вътрешността надолу до получаване на лек загар.
Извадете питката и намажете с майонеза. Поставете запържения лук върху майонезата, след това айсберга, домат, кюфтето, излейте чедър сос и завършвате с горната част на питката за бургери.
За стабилност може да прободете с дървен шиш центъра на бургера.
Рецептата за чедър соса може да намерите в профила ми.
Нека ви е вкусно с този класически бургер