Начин на приготвяне
В дълбока купа се смесват брашно, сол и част от захарта, разбъркват се, към тях се добавят мая, разтворена в малко мляко и останалата захар.
Също така се добавя останалото мляко и разтопено масло с двете разбити яйца, замесва се меко тесто, оформя се на топчета от по 200 г.
Оставят се да втасат до удвояване на обема.
Пекат се хлебчета за бургери на 175 °C за около 25-30 минути. Преди да се сложат във фурната, се намазват с жълтъка на едното яйце с добавеното олио, поръсват се със сусам.
Филето се овалва в смес от царевично брашно, галета, неутрално нишесте и бяло брашно.
Пържим бургерите силно загрята мазнина до златиста коричка.
Сглобяваме домашния бургер с пилешко, добавяме пържени картофи и каквото още пожелаете.
Източник: Emil Dzhorlov - Кулинарна мрежа