Начин на приготвяне
Нарязваме доматите на филии, а моцарелата на тънки шайби и ги подреждаме в чинията. Посоляваме отгоре с хималайската сол и черния пипер, нарязваме на ситно магданоза и прибавяме и него, след което поръсваме със зехтина отгоре.
Накълцваме на дребно босилека и го прибавяме в хаванче. Настъргваме пармезанът, обелваме и нарязваме чесънът и прибавяме и тях вътре. Добавяме сок от лимон, зехтинът и солта. Намачкваме добре всички продукти до получаването на хомогенна смес за вкусно песто.
С помощта на пош, украсяваме салатата от доматите с полученото песто, като количеството от него е според личните предпочитания, след което сервираме. Добър апетит!
Опитайте вкуса на лятото в комбинация със свежа моцарела, добре узрели домати, ароматно песто и подправки в тази лесна и бърза салата Капрезе.
А ето я и любопитната история на салата Капрезе!