Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Запечени картофи с яйца в гювече

Запечени картофи с яйца в гювече

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
6047k1k5
Запечени картофи с яйца в гювече3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Запечени картофи с яйца - нещо много вкусно, макар и семпло!"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. (големи) или 4 бр. (малки)
  • лук - 1/4 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За една порция са нужни три-четири малки или два големи картофа. Сваряват се, обелени и нарязани, след това ги смесваме с мъничко лук, две лъжици масло, сол, черен пипер и ги запичаме до лек загар на 180 градуса в подходящ съд. В случая правим картофите в гювече.

След това прибавяме настърган кашкавал около 50 г, смесен с едно яйце. Изсипваме върху картофите, леко разбъркваме и отгоре слагаме още едно яйце, цяло. Посоляваме леко. И печем до готовност и желан загар!

Запечени картофи с яйца - нещо много вкусно, макар и семпло!

Вижте още съвети при готвене в гювече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: