Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват много добре. Нарязват се на едро.
Морковите се обелват, измиват и нарязват на две половини, като премахват краищата.
Пащърнакът се обелва, измива и нарязва на кръгчета.
Нарязаните картофи, моркови и пащърнак се слагат в тенджера, заливат се със студена вода и се варят 20 мин. след завиране, след което се свалят от котлона и се изваждат с решетъчна лъжица в купа, за да се отцедят.
След като зеленчуците се отцедят, се намачкват с лъжица за пюре в тенджерата, в която ще се разбърква супата.
Магданозът се почиства, измива и нарязва си ситно.
Домашният пуешки бульон и козето прясно мляко се смесват в отделна тенджера, след което бульонът с млякото се стопля на средна степен за 5 мин. при продължително бъркане.
След като се свали от котлона се прибавя солта, пипера микс и маслото и се разбърква се много добре.
В тенджерата с намачканите зеленчуци се прибавя бульонът с млякото и нарязания магданоз.
Зеленчуковата крем супа се пасира с пасатор.
Сервира се с домашни крутони.
Не пропускайте да приготвите още крем супа от бели аспержи и лесна картофена крем супа. Опитайте и тази вкусна крем супа от коприва.