Зеленчукова крем супа

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7445k3k9
Зеленчукова крем супа
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Богата зеленчукова крем супа - пълна с витамини и много вкусна. Става за нула време."

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • моркови - 7 бр. средни
  • пащърнак - 150 г
  • пуешки бульон - 1.5 л домашен
  • магданоз - 1/2 вр.
  • масло - 2 с.л.
  • козе прясно мляко - 200 мл
  • домашни крутони
  • сол - 1 ч.л.
  • пипер микс - 3 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват много добре. Нарязват се на едро.

Морковите се обелват, измиват и нарязват на две половини, като премахват краищата.

Пащърнакът се обелва, измива и нарязва на кръгчета.

Нарязаните картофи, моркови и пащърнак се слагат в тенджера, заливат се със студена вода и се варят 20 мин. след завиране, след което се свалят от котлона и се изваждат с решетъчна лъжица в купа, за да се отцедят.

След като зеленчуците се отцедят, се намачкват с лъжица за пюре в тенджерата, в която ще се разбърква супата.

Магданозът се почиства, измива и нарязва си ситно.

Домашният пуешки бульон и козето прясно мляко се смесват в отделна тенджера, след което бульонът с млякото се стопля на средна степен за 5 мин. при продължително бъркане.

След като се свали от котлона се прибавя солта, пипера микс и маслото и се разбърква се много добре.

В тенджерата с намачканите зеленчуци се прибавя бульонът с млякото и нарязания магданоз.

Зеленчуковата крем супа се пасира с пасатор.

Сервира се с домашни крутони.

Не пропускайте да приготвите още крем супа от бели аспержи и лесна картофена крем супа. Опитайте и тази вкусна крем супа от коприва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: