Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Гаспачо»Гаспачо от манго и краставица

Гаспачо от манго и краставица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Гаспачо от манго и краставица
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
04/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Едно по-различно гаспачо, с което да блеснете в някой специален момент"

Необходими Продукти

  • манго - 300 г
  • краставица - 450 г
  • лук - 1 глава, средна
  • чесън - 1 скилидка
  • маскарпоне - 4 с.л. (или друго кремообразно сирене)
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • оцет - 2 с.л.
  • зехтин - за поръсване
  • краставица - лентички за украса (може и кисела)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на парченца мангото, краставицата, лука и чесъна. Сложете при тях солта, оцета, маскарпонето и малко водичка и ги пасирайте или смелете в блендер до кремообразна нежна текстура.

Получената смес подправете с още сол и оцет, ако е нужно, и долейте още малко вода. Охладете за 30 минути в хладилник.

Разсипете в купички или широки чаши и капнете по малко зехтин във всяка.

За украса нанижете тънки лентички краставица на дървени клечки и поставете върху чашките с гаспачо.

Сервирайте като предястие, към което може да си добавите и хрупкави крутони по желание.

Добър апетит! Гаспачото от манго и краставица е страхотно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: