Българска пица

03/12/2014
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"Италианска пица, българска пица - трябва да изядем поне по две парчета и от двете, за са преценим коя ни харесва повече!"
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 486
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред пригответе съставките за пълнежа, като вместо шунка или салам може да използвате 10-12 филета аншоа или друг вид консервирана в масло риба.

Махнете костилките на маслините. Разбийте доматеното пюре с маслото и подправките. Нарежете колбаса на кубчета и настържете кашкавала. Ако използвате риба, отцедете от мазнината. Нарежете чесъна ситно.

Замесете тестото от посочените продукти, като пресеете брашното със содата. Готовото тесто разточете в намазнена и набрашнена тава. Сложете да се запече във фурната до порозовяване.

Извадете и намажете с доматената смес. Отгоре разпределете салама/рибата, чесъна и настъргания кашкавал. Върнете във фурната, докато пицата добие апетитен загар.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Таня Арабаджийска
Нямах маслини в момента, сложих гъби и пак се получи вкусна пица.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв