Начин на приготвяне
Приготвяне на тестото:
Вземете една голяма купа и първо, сложете в нея сухата мая, добавете захарта, малко брашно и малко хладка вода около 20 мл, колкото да разтворите съставките, след това добавете яйцето (хубаво е, то да е на стайна температура) и разбъркайте. Сега добавете остатъка от брашното, солта и 70 мл топла вода, разбъркайте добре, трябва да се получи еластично тесто за пица, когато е готово, го оставете за 5-10 мин на стайна температура. През това време си загрейте тавата, в която ще печете във фурната, аз използвах тава с 24 см в диаметър.
Приготвяне на соса:
Важното на този доматен сос е, да бъде гъст.
В случая, аз просто добавих чубрица и сол на вече готов доматен сос, ако има нужда може да се добави и малко захар, или подправки по-ваш вкус.
Гарниране на Пицата:
Намажете топлата тавичка обилно с олио или зехтин и изсипете тестото вътре, разделете го с лъжица и ръце (тестото е доста лепкаво, но ще се справите). След това намажете с доматения сос, накъсайте моцарелата, и я разпределете по цялата пица, наредете пеперонито отгоре и завършете, като настържете кашкавал.
Печене на пицата:
Загрейте много добре фурната и печете тази разновидност на пицата Пепероне за 20 мин на 200°C в най-долната част на фурната - без вентилатор. И готово, режете и хапвайте мързелива пица без месене и втасване за минути.
Да ви е сладко :)
Вижте още как да направите пица с бъркано тесто, а ако все пак сте класик - ето ви и уникална рецепта за италианско тесто за пица.