Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Шопска салата»Традиционна българска салата

Традиционна българска салата

Традиционна българска салата
Снимка: Албена Асенова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Какво друго ни трябва, когато имаме традиционна българска салата пред себе си"

Необходими Продукти

  • домати - 5 бр. български червени
  • краставици - 1 бр.
  • печени червени чушки - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - пресен
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • сирене - 100 г бяло саламурено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се нарязват на парчета, краставиците на кръгчетата или полукръгчета, а печените чушки на парченца.

Лукът се нарязва на полумесеци и леко намачква с ръце.

Всички зеленчуци се поставят в купа, овкусяват се със сол и слънчогледово олио, след което се разбъркват.

Шопската салата се разпределя в чинии за сервиране и всяка порция се поръсва с нарязан на ситно магданоз и настъргано краве сирене.

По желание се гарнира традиционната българска салата с люти чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: