Начин на приготвяне
Разбърква се сухата мая в топло прясно мляко, изсипва се в кладенчето на брашното, направено в средата. Добавя се сол, зехтин, яйцето и се разбърква всичко с вилица, като се загребва от брашното, да стане топка тесто, се сипва върху поръсена маса с брашно и се доизмесва на меко тесто. Оставя се на топло да втаса 30 минути.
Оризът се измива и вари до готовност, после се отцежда и измива със студена вода. Омесва се каймата със сварения ориз, черен пипер, сол на вкус и ситно нарязан лук.
Втасалото тесто се оформя на тънък блат в намаслена тава. Отгоре се намазва с лютеницата и разпределяме плънката от кайма и ориз. Поръсва се с ронена чубрица и се залива с малко зехтин.
Печем пицата в загрята фурна 180 градуса. Малко преди да е напълно готова, се поръсва с настърган кашкавал и отново се запича.