Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Кафе»Френско кафе

Френско кафе

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6 чаши

Необходими Продукти

  • кафе - 6 ч.л. фино смляно
  • вода - 400 м
  • сол - 1 щипка
  • коняк - 120 мл френски
  • захар - на бучки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври, прибавете кафето и след като кипне оттеглете съда от котлона. Добавят се една по една лъжичките кафе и щипката сол.

След това отново се връща съда на включения котлон. След надигането на каймака на кафето, съдът се оттегля и огъня.

Кафето се прецежда, след което се разепрделя в 6 порцеланови чаши за кафе. Конякът се разпределя по равно в 6- те кафета. Подслажда се с бучка захар по желание. Френското кафе се консумира леко изстинало, за да се подчертае ароматът на коняка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка: