Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Клафути»Френско черешово клафути

Френско черешово клафути

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Френско черешово клафути
Снимка: marcheva14
1 / 3
26/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Лек френски десерт за летните дни - точно от това имате нужда"

Необходими Продукти

  • череши - 600 г почистени (вишни) пресни
  • масло - 30 г (2 с.л.) разтопено
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 240 мл
  • брашно - 100 г (3/4 ч)
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 100 г (1/2 ч)
  • ванилия
  • бадемов екстракт - капка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си кръгла тава с диаметър 26 см. намаслена с масло изцяло (също и страничния борд) и поръсена с 2 с.л. захар и разпределена навсякъде.

Не се работи с миксер, а с тел за разбиване.

Яйцата се разбиват със захарта и щипка сол. Добавя се брашното, разбърква се докато се усвои, следва млякото, ванилията и бадемовия екстракт и се разбърква до кремообразна смес. Маслото се добавя разтопено със стайна температура. Сместа наподобява смес за палачинково тесто. Черешите се изсипват в тавичката, а отгоре се излива сместа.

Пече са на 170 градуса за около 40-45 мин. Охлажда се и се поръсва с пудра захар.

Забележка: Лек френски десерт за летните дни. Съставките са малко и винаги са на разположение във всяка една къща, а това са яйца, брашно, мляко и малко масло.

Плодовете освен череши може да се заменят и с вишни, хубави сливи или праскови.

Ползвала съм замразени череши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галина Караиванова
Галина Караиванова
Прекрасна рецепта! Сравнително бързо става,само черешките ме забавиха. Но всеки, който го опита остана възхитен!
28.06.2021 14:59