Начин на приготвяне
Пригответе си кръгла тава с диаметър 26 см. намаслена с масло изцяло (също и страничния борд) и поръсена с 2 с.л. захар и разпределена навсякъде.
Не се работи с миксер, а с тел за разбиване.
Яйцата се разбиват със захарта и щипка сол. Добавя се брашното, разбърква се докато се усвои, следва млякото, ванилията и бадемовия екстракт и се разбърква до кремообразна смес. Маслото се добавя разтопено със стайна температура. Сместа наподобява смес за палачинково тесто. Черешите се изсипват в тавичката, а отгоре се излива сместа.
Пече са на 170 градуса за около 40-45 мин. Охлажда се и се поръсва с пудра захар.
Забележка: Лек френски десерт за летните дни. Съставките са малко и винаги са на разположение във всяка една къща, а това са яйца, брашно, мляко и малко масло.
Плодовете освен череши може да се заменят и с вишни, хубави сливи или праскови.
Ползвала съм замразени череши.
Коментари