Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците със захарта и водата на крем, който не трябва да пада от бъркалките. Добавете брашното, което сте пресяли с бакпулвера, а след това - разбитите на сняг белтъци. Накрая объркайте с орехите. Сипете в намазнена и леко набрашнена тавичка и изпечете блата в умерено загряна фурна.
Сварете сиропа от посочените продукти. Изстиналия блат разрежете на 2 и ги сиропирайте със захарния сироп и коняка.
За белия крем кипнете млякото със захарта и добавете при непрекъснато бъркане размитото в малко студено мляко брашно. След сгъстяването снемете от котлона и оставете да се охлади. През това време разбийте на пухкав крем мекото масло и захарта. Добавяйте от охладения крем и разбърквайте.
С този крем намажете горната половина от блата. Отгоре сложете долната част и намажете цялата торта с другия крем.
За него разбийте яйцата и захарта на водна баня. Охладете яйчната смес и объркайте хубаво с разбитото масло с какаото и ванилията.
Отгоре може да направите украса по избор.