Орехова торта за деца

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Орехова торта за деца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
14 парчета
"Ясно си пише - за деца, затова децата да запретват ръкави и да отиват да я приготвят"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • вода - 3/4 ч.ч. хладка
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • за сиропа
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • коняк - 2 - 3 с.л.
  • за белия крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 250 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • за жълтия крем
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 250 г.
  • масло - 225 г
  • ванилия
  • какао - за оцветяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта и водата на крем, който не трябва да пада от бъркалките. Добавете брашното, което сте пресяли с бакпулвера, а след това - разбитите на сняг белтъци. Накрая объркайте с орехите. Сипете в намазнена и леко набрашнена тавичка и изпечете блата в умерено загряна фурна.

Сварете сиропа от посочените продукти. Изстиналия блат разрежете на 2 и ги сиропирайте със захарния сироп и коняка.

За белия крем кипнете млякото със захарта и добавете при непрекъснато бъркане размитото в малко студено мляко брашно. След сгъстяването снемете от котлона и оставете да се охлади. През това време разбийте на пухкав крем мекото масло и захарта. Добавяйте от охладения крем и разбърквайте.

С този крем намажете горната половина от блата. Отгоре сложете долната част и намажете цялата торта с другия крем.

За него разбийте яйцата и захарта на водна баня. Охладете яйчната смес и объркайте хубаво с разбитото масло с какаото и ванилията.

Отгоре може да направите украса по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: