Корн догс

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Корн догс1 / 2
11/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8 бр.
"Изберете хубав филм, сложете напитките да се охладят в хладилника и пригответе тези панирани наденички, като не забравяте и за пържените картофки"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 50 г
  • брашно - 50 г бяло
  • захар - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 разбито
  • прясно мляко - 120 мл
  • наденички - 8 франкфуртера
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте двата вида брашно с бакпулвера и захарта, като подправите със сол и черен пипер. Леко разбитото яйце доразбийте с прясното мляко и добавете към брашното.

След като добре разбъркате сместа, оставете да престои за 30 минути.

Нанижете франкфуртерите на намокрени дървени шишчета и загрейте олиото до 150 градуса. Потапяйте наденичките в панировката и ги пускайте да се изпържат до златисто.

Вадете ги с помощта на решетъчна лъжица и ги отцедете върху кухненска хартия. Поднесете корн догс с кетчуп и горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: