Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с прясното мляко. В чиния смесете сухите съставки и ги добавете към яйцата. Разбъркайте с тел до получаване на еднородна хомогенна гъста смес, малко по-гъста от тесто за палачинки.
Оставете така приготвената панировка за 10 мин. През това време вземете кренвиршите и ги нанижете на дървени шишчета.
Сипете панировката в дълбока висока чаша и потопете всеки кренвирш, като трябва да са целите покрити със сместа. Може да разполовите кренвиршите и да ги направите по-малки, изборът е ваш.
Загрейте много олио, около 500 мл в дълбок и голям тиган, така че кренвиршите да може да влязат изцяло в него. Може да използвате и фритюрник.
Сложете панираните кренвирши в загрятото олио, то трябва да ги покрива и пържете до златисто от всички страни. Отцедете готовите корн дог върху домакинска хартия.
За по-ефективно поднасяне може да сложите в дълбока купа сол и да забиете шишовете в нея, така че кренвиршите да стоят изправени.
Коментари