Начин на приготвяне
За рецептата може да използвате всякакви зеленчуци в зависимост от сезона и вашите предпочитания.
Разбийте съставките за палачинките, докато сместа стане гладка. Сипвайте по черпак в намазнен леко тиган, разстилайте палачинките и ги изпържете от двете страни.
Нарежете почистените зеленчуци дребно. Загрейте олиото в подходящ съд, запържете лука, морковите и гъбите, а след това добавете останалите зеленчуци. След като омекнат, долейте виното, изчакайте да се изпари и добавете доматеното пюре заедно с подправките. След 10 минути снемете плънката от котлона и оставете леко да се охлади.
Във всяка плачинка слагайте от плънката и завийте на пликчета, като краищата останат от долната страна. Подредете ги в чинии, украсете с магданоз по желание и поднесете.