Начин на приготвяне
Нарязваме зелето и свинското на много ситно. Слагаме вода на котлона да заври и вътре прибавяме зелето да се вари най много 5 минути.
Слагаме го в гевгир да се отцеди хубаво.
Нарязваме на ситно зеления лук и копъра. Смесваме зелето, месото, лука и копъра, като разбъркаме хубаво.
Взимаме дълбока купа и в нея слагаме яйцата, кисело мляко, брашно, сол, черен пипер и содата разбъркваме хубаво и след това добавяме и месото, като отново разбъркаме хубаво.
Загряваме тигана с олио 1/2 ч.ч взимаме от сместа и изсипваме на няколко места като се стараем да получим малки палачинки.
Пържим от двете страни до златисто-кафяво.
Сервирайте солени палачинки, докато са още топли.
Палачинките от месо и зеленчуци са готови.