Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Гондоли със сирене и яйце

Гондоли със сирене и яйце

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Гондоли със сирене и яйце1 / 2
20/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 2 ч.л. суха
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • За плънката
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр. + 5 бр. за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в около 200 мл хладка вода. Прибавете яйцето, солта и захарта. Разбийте всичко и постепенно започнете да прибавяте брашното. Замесете меко тесто и го оставете да втасва 30 минути.

От втасалото тесто се разточват 5 на брой тънки елипсовидни кори, чиито краища се прегъват, така че да се получи формата на гондола. Натрошете сиренето и го смесете с двете яйца.

Разпределете пълнежа в гондолите и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Върху всяка гондола чукнете по 1 яйце. Върнете ги във фурната за още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: