Начин на приготвяне
Маята се размива в топлата вода със захарта и 1 с.л. брашно.
Брашното се пресява, прави се кладенче, в него се сипват прясното мляко, разбитите яйца, олиото, солта и активираната мая.
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса за 20 минути.
Плънката се приготвя, като сиренето се намачква с вилица, добавят се яйцето и млякото със содата.
Тестото се разточва на кора, изрязват се триъгълници. Поставя се по една супена лъжица от плънката и се навиват кифлички. Подреждат се в тава върху хартия за печене.
Оставят се да втасат за 10-15 минути. Мажат се с разбит жълтък с малко прясно мляко, поръсват се със сусам.
Пекат се на 180 градуса за 20-25 минути.