Начин на приготвяне
Подгответе тава с размери 30х40 и я застелете с хартия за печене, като я подмазните. Разтопете шоколада с кафето в съд на слаб котлон и оставете да изстине.
Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Смесете ги с шоколада и добавете коняка. Разбийте белтъците на пухкав сняг и ги объркайте внимателно към шоколадовата смес.
Сипете сместа в тавата и я загладете. Изпечете за не повече от 15 минути в загряна на 170 градуса фурна. Проверете готовността с клечка за зъби, която трябва да излиза суха. Готовия блат извадете, покрийте с влажна кърпа и оставете в хладилник за 1 час.
Поръсете с какао пергаментова хартия, която е малко по-голяма от тавата.Внимателно отгоре обърнете блата с тавата и махнете хартията му. Разбийте сметаната с ванилията и намажете блата. Навийте рулото, като подвигате хартията от единия край.
Ако рулото се пукне, може да го запълните с какао или сметана.