Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Ориз на фурна»Миди с ориз на фурна

Миди с ориз на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Миди с ориз на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Една от причините всяка година да ходим на море е, че там се приготвят най-вкусните миди с ориз!"

Необходими Продукти

  • миди - 3 кг с черупките
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • червени чушки - 1 - 2 броя
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре мидите от всичко полепнало по тях и ги сложете да се попарят във вряща вода, за да се разтворят черупките им.

Извадете след това мидите, почистете ги отново и ги сложете да се варят в подсолена вода заедно с нарязаните целина, моркови, дафиновия лист и лимона.

Нарежете лука на ситно и го задушете в сгорещено олио. Прибавете предварително измития ориз и задушавайте около 2-3 минути, след което добавете накълцаната на малки парченца червена чушка и доматеното пюре.

Залейте ориза с мидите и бульона им и овкусете с черният пипер и сол. Оставете ястието да ври още на слаб огън до сваряване на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Kostova
Gergana Kostova
Стана, ама доста безвкусно.
23.03.2013 19:11
1
1
Slavka
Slavka
Много сполучлива рецепта. Направо си облизахме пръстите!!!
06.02.2013 09:13
1
petq
petq
Купих си миди и се чудех какво да ги направя, пък аз много обичам ориза и реших с ориз да ги направя. Да, но не знаех рецепта и реших да потърся и попаднах на една уникална рецепта. Направо ястието стана уникално.
06.04.2011 22:14
2