Сладки украински банички с бутер тесто

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
01/01/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 689
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сладка Баница

Начин на приготвяне

Тестото се разточва и се реже на квадрати. В средата на всеки квадрат се слага плънка от ягодовото сладко, смесено със сметаната, половината от маслото, две от яйцата и маковото семе.

Краищата на всеки квадрат се защипват в средата и той се разточва като кръг.

Кръговете се редят в напръскана вода тава и се пекат на 220 градуса 20-25 минути. След като се извадят, се мажат с разтопено масло.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар