Торта Африканска пяна

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
09/01/2015
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 761
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като яйцата се разбиват с миксер със захар и ванилия до бяло. Добавя се конфитюрът и на порции се добавя пресятото брашно. Разбърква се.

В отделна купа се смесват сметаната, млякото и содата и се добавят в тестото. В тава, постлана с хартия за печене, се излива тестото и се пече 20 минути на 200 градуса.

След това фурната се намалява до 180 градуса и тестото се пече още 10 минути. Вади се и се охлажда.

Сметаната се разбива с миксер и постепенно се добавя пудрата захар и ванилията. Изстиналият блат се реже на две части. Единият блат се маже с крем, отгоре се слага другият и се маже с крем. Отстрани също се намазва с крем и се поръсва с орехи или се прави украса по избор с орехите и сметана.

Оставя се за 6 часа в хладилника.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар