Ирландска напитка аскебо

15/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 007
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамфилът и кардамонът се счукват в хаванче. Стафидите се измиват и се подсушават. Шафранът се залива с 4 супени лъжици вряща вода и се оставя за 20 минути.

В стъклен буркан се налива уискито, добавят се стафидите, настърганата кора на лимона, индийското орехче, кардамонът и карамфилът.

Добавя се шафрановата течност и се покрива с парче плат. Оставя се за 2 седмици на стайна температура. От време на време се разтърсва. Прецежда се през 2 слоя марля и се разпределя в бутилки.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар