Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Ирландска содена питка

Ирландска содена питка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Ирландска содена питка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ето доказателството, че ирландците правят не само добро уиски, но и вкусни питки"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • суроватка - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата вида брашно, солта и содата. Направете кладенче и изсипете суроватката, като първо бъркате с лъжица, а след това преместете на плота и доомесете.

Направете тестото на топка и го поставете в намаслена тавичка. С остър нож направете дълбок кръст, като стигате до средата на питката.

Поръсете с малко пълнозърнесто брашно.

Печете питката на 180 градуса за 30-35 минути. Содената питка е добре да се консумира в деня на приготвянето.

Ирландската содена питка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: