Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Ирландска содена питка с тиквено семе

Ирландска содена питка с тиквено семе

Nikki ValkovaNikki Valkova
Новак
74413
Ирландска содена питка с тиквено семе
Снимка: Nikki Valkova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Не става пухкава, но е толкова вкусна и ароматна, че много ще сбъркате, ако не я опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • прясно мляко - 300 мл
  • лимони - 1/2 бр.
  • сода - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • тиквено семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстискваме лимона в млякото и оставяме настрана за 10 минути. Пресяваме брашното в купа, добавяме содата, захарта и солта.

Разбъркваме всичко и добавяме вече 'пресеченото' мляко. Слагаме тиквеното семе и бъркаме до получаване на не лепкаво тесто.

Разстиламе тестото в тавичка (аз слагам хартия за печене в тавичката), правим няколко прореза на тестото с нож, поръсваме с тиквено семе, щипка брашно и печем.

Питката се пече 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: