Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Ирландска содена пита

Ирландска содена пита

Ирландска содена пита
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Далеч отидохме, за да вземем рецептата, но пътешествието си заслужаваше - опитайте и се уверете и сами"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • брашно - 2 ч.ч. грахам
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мътеница - 1 1/4 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. меко
  • масло - 1/4 ч.ч. разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте бялото брашно и го смесете с грахама. Прибавете содата, захарта и солта.

Добавете 1/2 чаша масло, 1 чаша мътеница и яйцето към сухите съставки и разбъркайте до комбиниране.

Омесете меко тесто.

Оформете тестото в кръгла форма и разрежете горната повърхност на кръст.

Оставете содената питка 15-20 минути, след което я сложете в загрята фурна.

Печете 45 минути или докато клечката за зъби, поставена в средата, излезе суха.

Разбъркайте заедно 1/4 чаша разтопено масло с 1/4 чаша мътеница.

Мажете питката със сместа на всеки 15 минути, докато се пече.

Ирландската содена пита е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: