Торта с горчив шоколад без печене

17/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 999
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в 50 мл студена преварена вода за 1 час. Изварата се смесва с пудрата захар и сметаната.

Желатинът се разтваря на водна баня, сваля се от котлона и след 5 минути се добавя в сметановата смес.

На дъното на тавичка, постлана с фолио, се слага слой от шоколадовите бисквити, които се покриват с крем. Редуват се слой бисквити, слой крем, докато се напълни тавичката.

Тавичката се оставя в хладилника за 4 часа. Тортата се обръща върху голяма чиния и се полива с разтопения на водна баня шоколад, който е смесен с маслото.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар