Начин на приготвяне
Разтопете шоколадите на водна баня и ги оставете да се охладят.
Разбийте сметаната и постепенно я добавете към охладените шоколади. Разбъркайте внимателно с шпатулка.
В друга купа разбийте маскарпонето с пудрата захар. Отделете няколко ягоди за украса, а останалите нарежете на ситно. Прибавете ги към маскарпонето и разбъркайте.
Разбийте сметаната и постепенно я добавете към сместа. Разбъркайте внимателно с шпатулка. Във форма за торта сложете блат и от единият крем.
Редувайте до изчерпване на продуктите. Приберете шоколадовата торта за една нощ в хладилник.
На другия ден я извадете от формата и украсете.
Тортата с шоколад и ягоди е готова.
Коментари