Солени кълбенца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Солени кълбенца1 / 2
08/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 300 г
  • кайма - 500 г свинска
  • сол - 1 щипка
  • кашкавал - 100 г
  • сусам - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва със солта и едно яйце и се омесва добре. Правят се топчета и се поръсват с настърган кашкавал.

Бутер тестото се разточва тънко и се реже на тънки дълги линии. С тях се омотават топчетата от кайма, така че да заприличат на кълбенца.

Редят се в тава, мажат се с разбит жълтък и се поръсват със сусамово семе. Пекат се на 180 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: