Солени палачинки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Солени палачинки1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10 бр.
"Солените палачинки са подценени, а те са отлични за закуска, свеж ордьовър и дори изискана вечеря"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 големи
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. равна
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 1 с.л.
  • лук - 3 глави
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • хайвер - разбит
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно с разтворената в киселото мляко сода, солта и щипка захар. Добавете брашното, редувайки го с прясното мляко и олиото.

Разбийте хубаво сместа за палачинките, като при нужда се добавя още малко брашно или мляко до стандартната гъстота на палачинково тесто. Оставете го да почине за 15 минути.

Загрейте незалепващ тиган с капки олио и изпечете палачинките, като сипвате по черпак от сместа и разтилате добре.

Успоредно с това се загрява още 40 мл олио и в него се запържва нарязания на полумесеци лук до златисто. След като леко хване загар, се долива балсамовия оцет и се карамелизира.

Всяка палачинка веднага се маже с разбит хайвер и се гарнира с карамелизирания лук. Завива се и се поднася. За плънка на солените палачинки може да използвате съставки по желание - любимото ви сирене, шунка и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: