Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно с разтворената в киселото мляко сода, солта и щипка захар. Добавете брашното, редувайки го с прясното мляко и олиото.
Разбийте хубаво сместа за палачинките, като при нужда се добавя още малко брашно или мляко до стандартната гъстота на палачинково тесто. Оставете го да почине за 15 минути.
Загрейте незалепващ тиган с капки олио и изпечете палачинките, като сипвате по черпак от сместа и разтилате добре.
Успоредно с това се загрява още 40 мл олио и в него се запържва нарязания на полумесеци лук до златисто. След като леко хване загар, се долива балсамовия оцет и се карамелизира.
Всяка палачинка веднага се маже с разбит хайвер и се гарнира с карамелизирания лук. Завива се и се поднася. За плънка на солените палачинки може да използвате съставки по желание - любимото ви сирене, шунка и т.н.