Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тирамису»Тирамису с манго в чаши

Тирамису с манго в чаши

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Тирамису с манго в чаши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 400 г сирене
  • манго - 1 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • коняк - 4 с.л.
  • еспресо - 150 мл
  • захар - 50 г
  • блатове - 2 бр. готов за торта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатът за торта се изрязва с чаша с размер на чашите, в които ще се сервира.

Жълтъците се разбиват със захарта, добавя се маскарпонето и разбитите на сняг белтъци. Мангото се обелва, пасира се с пудрата захар. Кафето се смесва с коняка.

Парченце блат се топват в тази смес и се слагат в чаша. Отгоре се слага крем, а върху него – манго. След това отново се слага топнат в кафе блат и така се реди, докато отгоре остане пюре от манго.

Оставя се в хладилника за 8 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: